Bemutatkozás

A CASON Mérnöki Zrt. 1999 óta meghatározó szereplője a hazai és nemzetközi földgáz piacnak. Innovatív fejlesztői és gyártói képességeink révén, a legmodernebb telekommunikációs mérési távadatgyűjtési berendezésekkel és komplex rendszerekkel látjuk el a nemzetközi energiaszektor szereplőit. Az energia piaci alkalmazások mellett már több, mint tíz éve jelen vagyunk katódvédelmi-, kőolaj- és termékvezeték felügyeleti, flotta- és munkaerő menedzsment valamint laboratóriumi elemző rendszereinkkel.

A hazai és nemzetközi energia piac szereplői számára adatgyűjtési és hálózatfelügyeleti technológiai megoldások széles körét biztosítjuk. Az egyedi adatgyűjtő megoldások és szolgáltatások megfelelő dokumentáltsággal és riporting rendszerrel támogatják a földgáz és villamos energia szállító, elosztó és földgáztároló cégek napi energia logisztikai, értékesítési és beszerzési tevékenységeit. A nagy villamos energia szolgáltató cégek számára elsősorban veszteségcsökkentő alkalmazásokat kínálunk, amelyekkel a szállítás és elosztás során jelentkező veszteségeiket csökkenthetik.

Ügyfeleink a nagy megbízhatóságú DIWICON alapú megoldásaink miatt választottak bennünket rendszerszállítónak és szolgáltató partnernek.  A DIWICON alapú szinkronizált mérés teszi lehetővé a keletkezett kereskedelmi és szállítási veszteségek pontos kiértékelését és elemzését.

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy az ipari és üzleti tartalmak széleskörű elérhetővé tételével az adatgyűjtés és feldolgozás területén az energia elosztó vállalatok egyedi partnereivé váljunk.

Fejlesztéseinkkel és szolgáltatásainkkal szeretnénk hozzájárulni Ügyfeleink üzleti sikeréhez.

ISO tanúsítványok:

pdf_ikon.jpgMSZ EN ISO 9001 pdf_ikon.jpgMSZ EN ISO 9001 NQA

pdf_ikon.jpgMSZ EN ISO 14001 NQA pdf_ikon.jpgMSZ EN ISO 28001 NQA

Cégtörténet

A CASON Mérnöki Zrt. 1999-ben jött létre 100%-ban magyar menedzsment tulajdonú társaságként. A társaságot alapító magánszemélyek már korábban együtt dolgoztak a CASON elődjének tekinthető ROFA Hungária Kft-ben, ahol laboratóriumi minőségellenőrző készülékek fogalmazása, kalibrálása és szervizelése mellett fokozatosan felépült, majd dominánssá vált a szénhidrogén ipari automatizálási terület. Ennek az üzletágnak a megerősödése adta a táptalajt a CASON Mérnöki Zrt. létrehozásához.

A 2000-es évek elejétől a fő tevékenység az olaj és gáz iparban alkalmazott, a nagykapacitású szállító vezetékekhez tartozó automatizálási, adatgyűjtő és feldolgozó felügyeleti rendszerek fejlesztése, gyártása és telepítése. Az első komoly automatizálási projekt 1995-ben a MOL Nyrt. kőolaj- és termékvezetékeinek szivárgásérzékelési, termékkövetési és jövedéki elszámolási rendszer kiépítése volt. 2000-ben a CASON Mérnöki Zrt. a MOL Nyrt-vel együtt ezen megvalósításra Nemzeti Innovációs Díjat kapott.

2001-től Ügyfeleink igényeire alapozva folyamatosan új termékeket fejlesztettünk ki, melyekből az iparági gyakorlat és társaságunk innovatív megoldásainak ötvözeteként létrejött a DIWICON termékcsalád. DIWICON termékcsaládunk 2004-ben Innovációs Díjat kapott.

Társaságunk másik nagy szénhidrogén ipari üzletága a gázipari adatgyűjtés köré épült, kihasználva a DIWICON technológia modernségét, modularitását és IT rendszerekkel történő integrálhatóságát. 2005-ben fejlesztettük ki a Gáz Management rendszerünket.

2014-től a CASON Mérnöki Zrt. tőke bevonást hajtott végre, melynek során a Társaság többségi tulajdonosa a DBH Group lett. Az új többségi tulajdonos és új management kellő stabilitást jelent a Társaságnak a jövőbeni műszaki fejlesztésekhez és nemzetközi terjeszkedéshez.

pdf_ikon.jpgDíjaink

Referenciák

Magyarország

MOL >>
GDF Suez ÉGÁZ-DÉGÁZ >>
Eni TIGÁZ DSO >>
E.ON >>
FŐGÁZ >>
Magyar Közút >>
Lagermax >>

Románia

Transelectrica >>
E.ON >>

Ukrajna

Prikarpat Zapadtrans >>

Horvátország

HEP Plin >>
Termoplin >>

Svájc

Traceon >>

Olaszország

Snam Rete Gas >>

Omán

PAEW >>

Líbia

GECOL >>

 

Esettanulmányok

Termékek

DW 256 GL Adatgyűjtő és kommunikációs berendezés
A DW 256 GL alapvetően mennyiségmérő berendezések impulzus alapú fogyasztási adatainak gyűjtésére és távadaátvitelére fejlesztett eszköz. Az eszköz gázfogyasztás mérő berendezések (lemezházas, membrános, forgódugattyús, turbinás) valamint az azokhoz csatlakozó szenzorok jeleit dolgozza fel. A készülék saját energiaellátással rendelkezik, ami magas fokú autonómiát és több éves karbantartásmentes üzemelést biztosít. A készülék a terepi mérőeszközökből a fogyasztási adatokat automatikusan kiolvassa; azokat memóriájában tárolja, majd a központi adatbázis felé GPRS kommunikációs csatornán keresztül továbbítja. Bővebben
DW 256 GEx Robbanásbiztos kivitelű terepi adatgyűjtő és kommunikációs berendezés
A DW 256 GEx alapvetően gázipari mennyiségmérő berendezések valamint korrektorok adatgyűjtésére és távadaátvitelére fejlesztett eszköz. Az eszköz gázfogyasztás mérő berendezésekhez (lemezházas, membrános, forgódugattyús, turbinás) impulzus bemenet, a gázipari korrektorokhoz pedig soros vonali kapcsolat segítségével képes csatlakozni. A készülék saját energiaellátással rendelkezik, ami magas fokú autonómiát és több éves karbantartásmentes üzemelést biztosít. A készülék a terepi mérőeszközökből a fogyasztási adatokat automatikusan kiolvassa; és tárolja, majd a központi adatbázis felé GPRS kommunikációs csatornán keresztül továbbítja. Bővebben
DW 728 LGR Adatgyűjtő és kommunikációs berendezés
A DW 728 LGR egy terepi adatgyűjtő és távadatátviteli funkciókat megvalósító autonóm üzemű felügyeleti berendezés, amely széleskörűen alkalmazható a jellemzően potenciálisan robbanásveszélyes földgáz -, kőolaolaj -, gyógyszeripari - területen üzemelő állomások, mérési pontok adatgyűjtési, regisztrálási és monitorozási feladatainak ellátására.
A berendezés alkalmazásával a terepi szenzoroktól érkező analóg és digitális jelzések, mint technológiai és fogyasztási adatok nagy felbontásban naplózhatók, az integrált kijelzőn megjeleníthetőek illetve elküldhetőek a dedikált központi alkalmazás felé. Az integrált buszrendszer alkalmassá teszi az eszközt egyéb berendezésekkel való helyi kommunikációra is. Bővebben
DW 116 Fb Mikrofogyasztású digitális nyomástávadó család
A DW 116 FB egy frontmembrános piezorezisztív működésű nyomástávadó, amely nagyfelbontású mérést és pontosságot tesz lehetővé. A berendezés egy univerzális széles nyomástartományban használható, terepi busz kapcsolattal rendelkező, alacsony energiafelhasználású digitális nyomástávadó. A kompakt robbanásbiztos kialakítás ideális eszközzé teszi gázipari rendszerekben való alkalmazásokra. Bővebben

További termékek

Gázipari alkalmazás
Elektromos alkalmazás
Katódvédelmi alkalmazás
Szivárgásmérés alkalmazás
Flotta alkalmazás
Vizes alkalmazás – AMI
Laborkészülékek

Szoftver megoldásaink

13---IMG_0123.JPG

Termék portfóliónk szerves részét képezi a hardverfejlesztés mellett az eszközeink kényelmes használatát biztosító szoftvereinek fejlesztése is. Rendszereink modularizáltak, ami lehetővé teszi, hogy partnereink számára a szükséges mélységben kerüljön kiépítésre alkalmazás.

A hardverrel történő közvetlen kommunikációtól, a SCADA integráción át egészen az önálló alkalmazással vagy ERP integrációval megvalósított adatgyűjtési kiépítettség is megvalósítható. Megoldásaink iparági szabványok alapján megvalósított csatoló felületeken kommunikál, és a nagyvállalati szoftverkörnyezetbe integrálható. Alapvető előnyünk hasonló cégekkel szemben pont az, hogy a megoldás teljes vertikumát le tudjuk fedni, nemcsak részekben.

Alkalmazásfejlesztésünk során vízesés és agilis módszertant alkalmazunk a megvalósítandó feladat jellegének megfelelően.

pdf_ikon.jpgVertikális termék skála

Kapcsolat

Vidra Balázs
kereskedelmi igazgató
sales@cason.hu

Irodák

CASON Mérnöki Zrt.
2030 Érd Velencei út. 37.
Magyarország 
Tel: +36 (23) 522-100
Fax: +36 (23) 522-190
E-mail: office@cason.hu
Web: www.cason.hu

map.png

CASON Energy Management S.R.L.
Str Antiaeriana nr. 79C, 
Sector 5, Bucureşti 
România 
Tel: +40 730 70 97 93
E-mail: office@cason.ro
Web: www.cason.ro

map.png